A 21. századi KREATÍV kalandorok

Tegyük félre a mítoszokat. Legyünk mi a TÉR és a szövetségesek egy új reneszánsz folyamatban.

Miértek?

 Miért van szükségünk a kreativitás reneszánszára az AI korában, amikor két kulcsszó megadásával már művészinek tűnő alkotásokat hozhatsz létre?

A mesterséges intelligencia nem egyenrangú a kreatív intelligenciával.

Napjainkban, amikor, mindenki számára példa nélküli időket élünk, kiemelt jelentőséggel bír a korábban megfogalmazott víziónk és küldetésünk. A KREATIVITÁS RENESZÁNSZára van szükségünk! A sokoldalú, reneszánsz típusú alkotó elmék zsenialitásának, formabontó kreatív szemléletének szüksége ma sürgető evidencia.

Ökológiai, etikai, gazdasági szemléletváltás és TUDATOSSÁG az egyén és a közösség szintjén is a FENNTARTHATÓ pozitív változások záloga. Ezt eddig is tudtuk. A valós kihívás ideje azonban hirtelen robbant be az életünkbe. A kreativitás és a komplex problémamegoldás nélkülözhetetlen része ma az életünknek, az üzleti és magánéleti kihívásainknak egyaránt. Azonban nem felejthetjük el, hogy a kreativitás egy folyamat. Tegyük félre és felejtsük el az Aha pillanatok mítoszát. Nem azért mert nem léteznek ilyen pillanatok és bevillanások, hanem azért mert azok is, egy folyamat részei.

A lehulló alma, az ihletett zseni és a teremtő pillanat szimbóluma lett. A bevillanás, az „eureka pillanatokban”, amikor a kreatív körülmények éppen megfelelőek, teremtő pillanat egyik maradandó és ikonikus példája lett. A legtöbb ember azonban elfelejti, hogy Newton közel húsz évig dolgozott a gravitációról alkotott elképzelésein, mígnem 1687-ben kiadta úttörő könyvét, a The Principia-t. A lehulló alma csupán a kezdete volt egy évtizedeken át tartó gondolatmenetnek és egy csapatnak.Nem Newton az egyetlen, aki évekig birkózott egy remek ötlettel. A kreatív gondolkodás mindannyiunk számára folyamat, melyhez megfelelő térre van szükségünk. Ha az ideális alkotást felkaroló térben még szövetségeseket is találunk magunk mellé, akár olyan szenvedélyeseket mi mi magunk vagyunk,  az csak hab a tortán.

A kollektív intelligencia ereje, hatványozottan működik és támogathatja a Kreatív Kalandorok bátor egyéni megmozdulásait. Ez az intelligens tér pedig csodákra képes. A  szikrából képes belobbantani egy újító innovációt, valódi szemléletváltást elindítani,  legyőzni, az érdekek rövidtávú szemléletét. Legyünk mi a támogató TÉR és a szövetségesek együtt ebben a szép ívű folyamatban.

Bátorság, elkötelezettség, alázat, szenvedély, becsület és KREATÍV TUDATOSSÁG, együttesen tud fordulatot hozni és valós SZEMLÉLETVÁLTÁST beindítani az életünk bármely aspektusában! A hangzatos szavak helyett, csak a tettekre és eredményükre fogunk emlékezni. Hiszünk abban, hogy a magyar emberek bizonyított kreativitása, alkotó ereje megtalálja az utat a jövőben és kiteljesedik MAGunkért, a közösségeinkért. Ehhez azonban, kreatív gondolkodásra, önismeretre, tudatos hozzáállásra és együttműködésre képes intelligens fiatal generációra, őket nevelő felelős szülőkre, iskolarendszerre van szükségünk.

Bízunk benne, hogy ismét legalább annyi ötlet, találmány születik és marad itthon, mint a múlt század legnehezebb éveiben. Ehhez azonban az alkotás múzsáit nem az érdekek, anyagi haszon kell hogy vezényeljék, hanem szenvedély, tudatosság, megoldani és segíteni akarás. Ebben szeretnénk inspirációt, kapaszkodót adni portrékkal, tudásbővítő írásokkal, érdekességekkel és egy bloggal ahol interjúkat készítünk a 21.század aktív Kreatív Kalandoraival.

Célom és kutatásaim fókusza, a sokoldalú, széles spektrumú, nevezhetjük reneszánsz kreativitás működésének felfedezése. 2012 óta a Creaticity Kutató Intézetben a Kreatív Intelligencia és az innovatív gondolkodás mélyebb megismerésére és megismertetésére törekszem. A Wanderlee Magyarország Szervezetfejlesztő és Rekrációs Kft keretein belül pedig praktikus fejlesztő támogató programokkal segítem a vállalatokat és egyéneket a kreatívabb  gondolkodásban és szemléletváltásban. Szeretnék kutatásaink és interjúink által, inspirációt, lendületet adni. Felébreszteni azokat, akik megtorpantak, kreativitásukban kiégtek ebben a kihívásokkal teli, sokszor nyomasztóan felgyorsult világban
Varga Sylvia, szervezetépítő & designer, kreatívkalandorok.hu blog, a Creaticity Kutató Intézet és a Wanderlee Magyarország alapítója.

Registration

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Learn More

Training Plans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Learn More

Official Race App

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Learn More

Sponsors

Thank You To Our Partners

Join

Register to Race!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam